Această supă cremă de dovleac cu prosciuto este gustoasă și hrănitoare, potrivită atât într-o zi normală de lucru, cât și pe masa de sărbători.

Ingrediente
  • 500 gr dovleac plăcintar
  • 1 ceapă mare
  • 2 cartofi
  • 20 gr prosciuto (opțional)
  • 1 cățel de usturoi
  • 50 gr ulei de măsline
  • frunze de salvie
  • sare, piper
  • semințe de dovleac pentru ornare
Mod de preparare

Nu este deloc complicat să gătești această supă cremă de dovleac cu prosciuto.

Curăță și taie cuburi dovleacul și cartofii. Supa crema de dovleac cu prosciuto, cu nutritionist Roxana Ciocaltea, Nutritie cu Roxi Taie ceapa și pune-o la fiert într-o oală, în puțină apă, pentru 5 minute. Adaugă cubulețele de dovleac și cartofii și acoperă cu apă.

Lasă să fiarbă aproximativ 30 de minute până când dovleacul și cartofii sunt moi. Ia oala de pe foc, adaugă ulei de măsline și pasează totul cu un mixer vertical sau pune-o într-un blender până când devine cremoasă.

Între timp, pune bucățele de prosciuto într-o tigaie pe foc pentru 2-3 minute până devin crocante.

Pune supa într-un bol, deasupra așează bucățelele de prosciuto, o frunză de salvie și semințe de dovleac.

Această rețetă de supă cremă de dovleac poate fi folosită și în cazul unor diete vegetariene sau vegane, fără a se utiliza prosciuto. Nu conține gluten sau lactoză, putând fi savurată și de persoane cu intoleranțe.