Salată cu cârnat și cartofi dulci

Ingrediente
  • 1 cârnat de casă proaspăt
  • 2 cartofi dulci
  • frunze de baby spanac, valeriană, rucola
  • 5-6 roșii cherry
  • ½ ardei roșu
  • 1 castravete
  • ulei de măsline
  • 1 lingură muștar
  • 1 linguriță semințe de susan
  • suc de lămâie, sare, oregano
Mod de preparare

Se curăță și se taie felii cartofii dulci și se așează într-o tavă pe hârtie de copt. Se stropesc cu ulei de măsline și oregano și se pun la copt, la cuptorul încins la 180 grade pentru 30 de minute. Salata cu carnat si cartofi dulci, cu nutritionist Roxana Ciocaltea, Nutritie cu Roxi
Se pune cârnatul într-o tigaie antiaderentă și se înțeapă cu o furculiță sau cu o scobitoare pentru a permite grăsimii să se scurgă. Se acoperă tigaia cu un capac și se lasă să se prăjească, întorcându-l din când în când.

Se spală frunzele de spanac, valeriană și rucola și se adaugă într-un castron. Se taie roșiile, ardeiul și castravele. Se adaugă cartofii și cârnatul tăiat felii în salată.

Se prepară un dressing din ulei de măsline, muștar, oregano și suc de lămâie, care se adaugă peste salată. Se presară cu semințe de susan.

Această salată cu cârnat și cartofi dulci îmbină gustul tradițional, cu legume și verdețuri pentru un plus de sănătate. Poate fi un fel principal sau o cină, pe care s-o savurați împreună cu familia.