Cotlet de porc cu legume sote

Ingrediente
  • 400 gr cotlet de porc
  • 50 ml vin alb
  • 150 gr sparanghel
  • 150 gr brocoli
  • 150 gr varză roșie
  • 2 cartofi dulci
  • 10 g unt
  • 3-4 căței de usturoi
  • sare, piper, cimbru, salvie, rozmarin
Pentru sos
  • 1 lingură ulei de măsline
  • ½ lămâie
  • 1 cățel de usturoi
Mod de preparare
  1. Taie carnea felii, stropește-o cu vin și asezoneaz-o cu sare, piper, cimbru. Pune-o într-un vas la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 45 – 60 de minute. Cotlet de porc cu legume sote, cu nutritionist Roxana Ciocaltea, Nutritie cu Roxi
  2. Spală legumele și taie tijele de sparanghel în două jumătăți. Rupe florete de brocoli, taie varza roșie în bucăți mai mari și cartofii dulci rondele, Curăță 3-4 căței de usturoi. Peste toate legumele pune un praf de sare, piper și oregano. Sotează legumele în unt timp de 5-10 minute, până se înmoaie puțin, dar rămân totuși crocante.
  3. Pentru prepararea sosului, stoarce lămâia și amestec-o cu uleiul de măsline până când se formează o compoziție omogenă. Adaugă usturoiul pisat și puțină sare.
  4. Scoate carnea din cuptor, așează legumele pe farfurie și stropește-le cu sos.
Servește acest cotlet de porc cu legume sote lângă o salată de verdețuri.

0 comentarii

Lasă un răspuns

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *