• Știință
  • Rezultate​
  • Dietă unică
Povestea ta

Dacă beau un suc și mănânc o prăjitură corpul meu reacționează corect? Am variații genetice care să mă predispună la obezitate sau diabet? Astăzi am vorbit cu prietena mea despre genetică și ADN-ul uman. Zicea că a citit despre ultimele cercetări în domeniu.

Acum se vorbește tot mai mult despre nutrigenetică, nutrigenomică și epigenetică. M-a lăsat pe gânduri… Poate fi adevărat că genele influențează dieta? Pot alimentele să determine modul de acțiune a genelor? Predispozițiile noastre genetice pot fi modificate prin interacțiunea cu mediul înconjurător și cu stilul de viață? Ce interesant ar fi să aflu răspunsul la toate aceste întrebări! Mi-aș putea cunoaște mai bine corpul!

Testarea genetică și nutriția de precizie

Helix ADN cu legume si fructe, testarea genetica si nutritia de precizie, cu nutritionist Roxana Ciocaltea, Nutritie cu RoxiDacă vrei să știi exact ce nutrienți ai nevoie sau ce alimente trebuie să eviți, astfel încât să previi manifestarea unor boli scrise în codul tău genetic și să te bucuri de o bună stare de sănătate, testarea genetică îți dă toate aceste răspunsuri.

Metabolismul nutrienților

Din rezultatele testului genetic poți afla dacă ai capacitatea de a metaboliza corect un bol mare de cereale, o farfurie de paste sau o o bucată de tort.
Cafea si prajituri, testarea genetica cu nutritionist Roxana Ciocaltea, Nutritie cu RoxiDacă nu, există poți avea o predispoziție către diabet, rezistență la insulină și obezitate în condițiile unui consum mai mare.

Poate că nu știi că ai intoleranță la lactoză sau la gluten și ai mereu senzație de balonare, mintea încețoșată, poate dureri de cap ori articulare. Dar continui să consumi lactate sau produse cu gluten, că sunt atât de bune! Dar ție îți fac rău… și corpul strigă să nu-i mai dai, dar tu nu-l înțelegi!

Detoxifierea și imunitatea

Poți consuma doar o cafea pe zi sau ai capacitatea să bei 5 căni de cafea, fără să ai nicio problemă? Răspunsul ni-l ofera tot ele, genele, în funcție de jocul pe care-l fac în corpul nostru pentru eliminarea toxinelor din organism.

Cum reacționează sistemul imunitar la invadatori sau în caz de leziuni? Are tendința să raspundă cu toată artileria grea și să fie greu de oprit? Știe exact ce trebuie să facă pentru a neutraliza atacatorii și a vindeca rănile? Care sunt alimentele cele mai potrivite pentru a calma inflamațiile si a restabili echilibrul?

Testul genetic pentru nou-născuți

Poate vrei să te asiguri că bebelușul tău este sănătos. Diferite variații genetice predispun copiii către afecțiuni ereditare (hematocromatoză tip 1, carența de AAT (alfa 1 antitripsină), galactosemie, deficit congenital de sucrază – izomaltază, intoleranță la gluten, lactoză sau fructoză). Dacă știi de ele de la început, nu vei mai irosi timp și vei putea acționa în consecință.

Testul genetic pentru sportivi

Îți dorești să ai rezultate după câteva luni de efort fizic intens, dar acestea se lasă așteptate, deși ți-ai dat tot suflul pe aparate sau la aerobic.
Femeie tanara care face sport la aparate, testarea genetica cu nutritionist Roxana Ciocaltea, Nutritie cu Roxi

Tot genele îți dezvăluie ce tip de activitate sportivă este cea mai potrivită pentru tine ca să obții rezultatele mult dorite sau să faci performanță.

Îți este mai util un antrenament de rezistență sau un antrenament de forță? Care este potențialul tău aerobic (VO2 max)? Ai predispoziție către accidentări? Care este capacitatea ta de recuperare după efort?

Ultimele cercetări științifice au arătat că genele contribuie la performanța atletică, o variație a genei ACTN3 putând afecta performanța sportivă de elită.
Gena ACE oferă informații despre predispoziția ta pentru sporturi power sau endurance. Alte gene, precum COL1A1, GDNF, IL6, TNF, GSTT1, GSTM1 sunt implicate în predispoziția la cele mai severe leziuni sportive și în timpii de recuperare. 
Testul genetic anti-îmbătrânire

Visezi să rămâi tânără și frumoasă cât mai mult timp, să ai o piele netedă și catifelată și să amâni cât mai mult semnele îmbătrânirii?

Tot ele, genele, sunt responsabile de sinteza de colagen și de structura pielii. O alimentație potrivită și un stil de viață echilibrat te pot ajuta să nu îți arăți adevărata vârstă.

Știință

Testarea genetică și nutriția de precizie se află în strânsă legătură. Testul genetic se bazează pe cele mai noi și complexe cercetări științifice din domeniul geneticii.

Doctorita cu spirala ADN, testarea genetica cu nutritionist Roxana Ciocaltea, Nutritie cu Roxi

În baza rezultatelor furnizate, alimentația completează nevoile organismului, fiind cea mai bună metodă de abordare a nutriției în funcție de profilul genetic personal.

Rezultatele testelor genetice sunt punctul de plecare al unui plan alimentar individualizat și unic, așa cum este fiecare. Acesta îți furnizează dieta proprie, la care corpul tău răspunde fără niciun efort, într-o perioadă mult mai scurtă de timp.

Testele se fac o singură dată în viață, iar rezultatele nu sunt variabile indiferent de modificările care apar în stilul de trai.

Poți citi aici mai multe despre nutriția personalizată pe baza testului genetic.