• Energie
  • Randament
  • Performanță​
Povestea ta

Antrenorul țipă la mine: “Mihai, aleargă spre Ciprian și pasează mingea! Ce faci? Unde ți-e capul?” Dar eu nu-mi mai simt răsuflarea. Tot meciul am alergat din stânga în dreapta și de la un capăt la altul al terenului. Nu vreau decât să stau jos, să mă odihnesc. Simt că nu mai am niciun strop de energie și aș da orice să mănânc o ciocolată. Transpirația îmi curge pe frunte și cu ultimele puteri mă străduiesc să continui să alerg.

Nimic nu fac bine și nici corpul nu mă mai ascultă. Mă simt descurajat. Antrenorul mi-a dat câteva sfaturi despre ce ar trebui să mănânc înainte de meci, dar ar fi bine să știu exact ce să fac ca să-mi reintru în formă, să am din nou rezultate și să redevin unul dintre cei mai buni.

Program personalizat de nutriție pentru sportivi

Echipa de baschet, sport, program personalizat pentru sportivi cu nutritionist Roxana Ciocaltea la Nutritie cu Roxi

Un program personalizat de nutriție pentru sportivi aduce toate beneficiile nutrienților din alimentele care compun meniul zilnic, astfel încât să obții maxim de energie, randament și performanță.

Programul te susține în toate etapele carierei tale sportive: faza de antrenament, faza competițională și pe cea de refacere dupa efort.

Testarea genetică

Testul genetic specific sportivilor te va ajuta, în plus, să identifici dieta corectă și să o personalizezi potrivit necesităților corpului, astfel încât să obții rezultatele pe care le visezi. De asemenea, îți oferă informații despre orice hipersensibilitate ori insuficiență enzimatică ce stoarce organismul de energie.

Dieta adaptată profilului tău genetic îți va furniza exact ceea ce are nevoie corpul tău. În acest caz alimentația te va ajuta, pentru că rezultatele testului genetic îți vor furniza cheia pentru a-ți îndeplini obiectivele. Vei ști dacă organismul tău are puterea de a elimina radicalii liberi formați în urma antrenamentului intens, dacă ai intoleranță la lactoză, gluten, fructoză, histamină, care este sensibilitatea la sare, cafeină, alcool, nichel, care este capacitatea de metabolizare a carbohidraților și grăsimilor, dacă reacția la inflamație este normală sau exagerată și care este necesarul propriu de vitamine și minerale. Vei afla care sunt comportamentele alimentare determinate genetic, cum ar fi pofte incontrolabile, consumarea mai multor gustări, mâncatul compulsiv, dar și care este predispoziția ta la îngrășare.

În plus, vei afla care este tipul de activitate sportivă cea mai potrivită pentru tine ca să obții rezultatele mult dorite sau să faci performanță. Vei ști dacă ți se potrivește un efort fizic de rezistență sau de forță, care este capacitatea corpului de utilizare a oxigenului în timpul exercițiilor fizice și rezistența cardiovasculară, dacă ai predispoziție către accidentări, dar și cum te refaci după efortul intens. 

Click aici pentru mai multe detalii.

Pentru a afla mai multe despre cum influențează dieta personalizată pe baza rezultatelor testului genetic performanța sportivă, poți citi aici.