Tiramisu de chia – Rețetă de Sărbători

Ingrediente pentru 4 porții
  • 150 gr curmale
  • 200 ml expresso
  • 2 linguri cacao
  • 6 lingurițe miere
  • 80 gr semințe de chia
  • 400 ml lapte de cocos
  • 2 lingurițe extract de vanilie sau ½ linguriță vanilie pudră
  • 40 gr grăunțe de ciocolată sau ciocolată măcinată
  • 170 ml apă

Tiramisu de chia prezentare Nutritie cu Roxi

Mod de preparare
  1. Pune curmalele în 125 ml de expresso fără zahăr și 60 ml apă. Lasă-le peste noapte la înmuiat sau cel puțin 3 ore.
  2. Deschide cutia de lapte de cocos și separă smântâna (partea groasă care este adunată deasupra) de restul laptelui. Păstreaz-o într-un recipient.
  3. Combină cacao cu 40 gr semințe de chia, 150 ml lapte de cocos, 2 lingurițe miere, 75 ml expresso fără zahăr și 110 ml apă caldă. Amestecă pentru a se combina bine. Pune amestecul într-un recipient cu capac și lasă-l să stea timp de minim 3 ore.
  4. Restul de 40 gr semințe de chia pune-l într-un alt bol împreună cu vanilia, 2 lingurițe de miere și 250 ml lapte de cocos. Amestecă bine pentru ca semințele de chia să fie bine înmuiate. Transferă amestecul într-un recipient cu capac și lasă-l să stea minim 3 ore.
  5. Înainte de a aranja tiramisu, bate smântâna de cocos cu un tel mic sau cu o furculiță. Pune-o peste chia cu vanilie și amestecă-le ușor. Amestecă pentru aerare și compoziția de chia cu cacao. Sfărâmă cu o furculiță sau cu un mixer vertical curmalele până devin o pastă. Pentru asamblare ai nevoie de 4 pahare: primul strat este format din amestecul de curmale cu cafea, urmează un strat de chia cu vanilie, apoi unul de chia cu cacao. Ultimul strat este cel de chia cu vanilie. peste acesta presărăm grăunțe de ciocolată sau ciocolată rasă.

Pentru a face acest Tiramisu de chia – Rețetă de Sărbători accesibil și copiilor, poți înlocui cafeaua cu apă caldă pentru stratul de curmale. În stratul cu cacao putem adăuga mai mult lapte de cocos.

Vezi și rețeta de Tort de ciocolată.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *