Sunt cetățean al Lumii și naționalitatea mea este Bunăvoința!
— Socrate
Momondo

„Ca și cum aparțin atât de mult lumii…”, spune Manuel în fața camerei după ce își citește rezultatele: 54,7% nativ american și est asiatic, 32,6% european, 7,7% Africa Subsahariană, 0,5% Orientul Mijlociu și Africa de Nord, 0,1% Asia de Sud, 0,1% Oceania, 4,4% Nedesemnat. Născut și crescut în Mexic, Manuel nu s-ar fi așteptat niciodată să descopere faptul că are descendențe în toată lumea*.

67 de oameni au participat în 2016 la un experiment propus de Momondo: au spus fiecare câte ceva despre sine, de unde provin, ce etnie au, ce percepție au asupra lumii și diversității ei etc. Apoi li s-a făcut un test ADN din salivă.

Rezultatele, corelate cu ce au spus ei inițial, au dus la o explozie de emoție. Concluzia a fost că noi, oamenii, avem mult mai multe lucruri care ne leagă decât lucruri care ne despart în lumea asta*.

Fata cu glocul pamantesc in mana, Nutritie cu Roxi
Noi, oamenii, suntem o enciclopedie care adună în ea informații și moșteniri de pe tot globul. Suntem oare dispuși să aflăm astfel de lucruri despre noi? Cum a spus una din participantele la experimentul Momondo: aceată testare ar trebui să fie obligatorie! După astfel de rezultate nimeni nu ar putea să fie atât de nebun încât să mai gândească rasist.

Testarea genetică

Dincolo de aceste emoții ale apartenenței, testarea genetică a revoluționat lumea medicală. De curând, au fost dezvoltate aplicații și în domeniul conex al nutriției. Simplu spus, fiecare organism e unic și răspunde într-un mod unic la hrana pe care o primește. Un test ADN oferă o hartă a propriului corp împreună cu o legendă clară: ne spune cu exactitate ce fel de nutrienți ne fac bine. Ne învață să nu mai mergem la ghici cu dietele, ci să îi dăm ce îi trebuie, când îi trebuie. Singura condiție este să vrem, ca să putem persevera.

De aceea, mă gândesc că noile cercetări științifice aduc o modificare a vorbelor lui Socrate: sunt cetățean al Lumii, dar în același timp sunt unic!

Despre testul genetic și nutriție citește articolul următor.

* Găsești povestea aici.

Categorii: Genetica