- Energie
- Randament
- Performanță
Povestea ta
Antrenorul țipă la mine: “Mihai, aleargă spre Ciprian și pasează mingea! Ce faci? Unde ți-e capul?” Dar eu nu-mi mai simt răsuflarea. Tot meciul am alergat din stânga în dreapta și de la un capăt la altul al terenului. Nu vreau decât să stau jos, să mă odihnesc. Simt că nu mai am niciun strop de energie și aș da orice să mănânc o ciocolată. Transpirația îmi curge pe frunte și cu ultimele puteri mă străduiesc să continui să alerg.
Nimic nu fac bine și nici corpul nu mă mai ascultă. Mă simt descurajat. Antrenorul mi-a dat câteva sfaturi despre ce ar trebui să mănânc înainte de meci, dar ar fi bine să știu exact ce să fac ca să-mi reintru în formă, să am din nou rezultate și să redevin unul dintre cei mai buni.
Program personalizat de nutriție pentru sportivi
Un program personalizat de nutriție pentru sportivi aduce toate beneficiile nutrienților din alimentele care compun meniul zilnic, astfel încât să obții maxim de energie, randament și performanță.
Programul te susține în toate etapele carierei tale sportive: faza de antrenament, faza competițională și pe cea de refacere dupa efort, astfel încât îți folosești pe deplin toate capacitățile tale fizice.
Testarea genetică
Testul genetic specific sportivilor te ajută să identifici dieta corectă și să o personalizezi potrivit necesităților corpului, astfel încât să obții rezultatele pe care le visezi. De asemenea, îți oferă informații despre orice hipersensibilitate ori insuficiență enzimatică ce stoarce organismul de energie.
Dieta adaptată profilului tău genetic îți furnizează exact ceea ce are nevoie corpul tău. În acest caz alimentația te ajută, pentru că rezultatele testului genetic îți oferă cheia pentru a-ți îndeplini obiectivele. Știi dacă organismul tău are puterea de a elimina radicalii liberi formați în urma antrenamentului intens, dacă ai intoleranță la lactoză, gluten, fructoză, histamină, care este sensibilitatea la sare, cafeină, alcool, nichel, care este capacitatea de metabolizare a carbohidraților și grăsimilor, dacă reacția la inflamație este normală sau exagerată și care este necesarul propriu de vitamine și minerale. Afli care sunt comportamentele alimentare determinate genetic, cum ar fi pofte incontrolabile, consumarea mai multor gustări, mâncatul compulsiv, dar și care este predispoziția ta la îngrășare.
În plus, știi exact care este tipul de activitate sportivă cea mai potrivită pentru tine ca să obții rezultatele mult dorite sau să faci performanță. Înțelegi dacă ți se potrivește un efort fizic de rezistență sau de forță, care este capacitatea corpului de utilizare a oxigenului în timpul exercițiilor fizice și care este rezistența ta cardiovasculară, dacă ai predispoziție către accidentări, dar și cum te refaci după efortul intens.
Știai că:
– cea mai bună sursă de energie pentru mușchi înainte și după efort fizic intens o constituie carbohidrații?
– în recuperarea energiei, antioxidanții ajută la eliminarea radicalilor liberi care sunt formați în timpul activității fizice susținute, acumularea lor putând fi cauză de oboseală crescută și timpi de recuperare mai lungi?
– acizii grași esențiali Omega-3 sunt la fel de importanți în recuperare pentru că facilitează atingerea timpului normal de refacere, prin reducerea inflamației?
– capacitatea de a-ți îmbunătăți nivelul VO2 Max (volumului maxim de oxigen) ca răspuns la antrenament este influențată de ADN-ul tău în proporție de 47%, variațiile genetice având impact asupra rezistenței cardiovasculare, eliminarea lactatului, funcția mitocondrială și multe alte procese biologice?
– volumul maxim de oxigen (VO2 max), asociat cu fitness-ul cardiorespirator și/sau rezistența aerobă, depinde de arderea carbohidraților și a grăsimilor, prin utilizarea oxigenului în timpul antrenamentului sportiv?
– abilitatea organismului de a transfera oxigenul la mușchi este influențată de multe gene, care acționează asupra fluxului sanguin, nivelurilor de colesterol HDL și a echilibrului glicemic?
– riscul de accidentări este mai mare în cazul persoanelor care au variații în gena COL1A1 (rs1107946 și rs1800012) ce sunt asociate cu leziuni acute ale țesuturilor moi musculo-scheletice, inclusiv luxații ale umărului și rupturi ale ligamentului încrucișat și tendonului lui Ahile, în gena Col5A1 – rs12722, asociată cu o susceptibilitate crescută la leziuni ligamentare și în gena GDF5 rs143383, care crește riscul de osteoartrită a genunchiului la caucazieni?
– intoleranțele la lactoză, gluten, fructoză, histamină fură energia pe care corpul ar fi putut-o utiliza în performanța sportivă?
Click aici pentru mai multe detalii.
Pentru a afla mai multe despre cum influențează dieta personalizată pe baza rezultatelor testului genetic performanța sportivă, poți citi aici.
Sursă imagini: Designed by Freepik